aca ne?

cikgu mule berceloteh..cot..cet..cot..cet..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Wednesday, September 9, 2015

Macam mana nak buat entry dalam phone?


Ceritanya ialah aku yang tak tau macam mana nak buat entry bergambar through phone? Korang faham tak maksud aku ni? Hoho..

Bila ada phone cecanggih, tapi tak tau nak guna.. Arrgghhh... aku stress.. !

Bazir masa sejam aku godeh-godeh dalam pc and phone. Malas lah nak cari lagik. Baik sambung analysis. Encik Coklat sedap je tidue tengah2 hari buta sambil melayan hujan yang membawa debu jerebu..huhu..sempat bermadah.

ok lah. see you next entry.

xoxo (muka senyum sikit je)

Tuesday, September 8, 2015

theatulkiena.blogspot.com

Assalamualaikum semua!

Kedatang semula dengan nama baru dan semangat baru.
theatulkiena.blogspot.com from inibukanbelogsaya.blogspot.com


Terima kasih kepada encik coklat yang menghadiahkan saya dengan seketul Mouse baru jenama logitech berwarna merah dan mempunyai performance yang sangat luar biasa..

Baiklah, selepas berkurun lama

"Berkurun lama.. ku rahsiakan..cinta ku padamu"  hehehe..

Saya akan mulakan aktiviti menaip blog bagi mengisi masa bosan saya setelah menaip beberapa ayat untuk thesis yang sedang dijalankan.. huahua..

Ok lah.. untuk update terkini lagi shortcut.. SAYA DAH BERGELAR PUAN. haha.

Wahai si cantik manis carmela. Sila berbaik-baik dengan saya hingga 30 tahun akan datang.

okbai. see u in next post.

xoxo

Thursday, May 30, 2013

setelah setahun..

Assalamualaikum..hai pembaca2 semua.. (aha! macam ade followerssss lah pulak kan)

Makanya hari ini genap setahun saya tidak mengepost sebarang entry di blog ini (30 may 2012 - 30 may 2013).. sibuk sangat ke faridatul? ahaa! camtu lah ceritanya.. well.. ayat poyonya begini.. 

" sorri la..i memang sibuk sekarang nak uruskan business berjuta-juta.. dengan klien macam-macam hal.. proposal lagi..so..i xde mase lah nak berblog2 ni kan.." -----> wallah!
muahahaaa... ^_^

Walhal sebenarnya saya, insan yang bernama Atul Kiena ini adalah insan yang sedang menghadapi saat-saat terakhir sebagai seorang pelajar ijazah tahun akhir di salah sebuah universiti terkemuka di Malaysia. 18 days to go..weeeee~ seharusnya saya tidak perlu lagi menceritakan tentang kesibukkan yang tahap dewa dewi bintang tiga. Walau bagaimanapun, tahap kesibukkan tu tak lah sampai nak update blog pun tak boleh, cuma saya memilih untuk membuat perkara-perkara yang lebih priority berkenaan pelajaran selain menaip untuk blog. Al-maklumlah hakikatnya saya masih seperti dahulu, yang SANGAT AMAT RAJIN BUAT KERJA DI AWAL WAKTU.. mihmihmihmih..

kuliah-assigments-presentation-proposal-PROJEK SARJANA MUDA

Bila-bila saya rajin nanti, saya akan ceritakan satu-persatu tentang kehidupan saya sepanjang 4 tahun bergelar pelajar universiti ini. Bukan apa, tak kata pun nak duk heboh cerita tentang diri sendiri.. ( i tau lah u olls tak berminat pun, tapi yang dok baca entry ni dah kenape kan? haha) tapi untuk bekalan anak-anak saya nanti.. yang baik dijadikan tauladan, yang tak baik, JANGAN BERANI NAK BUAT ok! bila dah tua-tua nanti kan daya ingatan dah merosot, jadi saya kena lah jugak tulis kat blog ni.. (untuk anak-anak umi yang tengah baca ni...i leb yu bebeh!)

Apa yang tiba-tiba membuat  saya nak menaip di jam 4.20 minit petang di hari khamis yang indah ini? (padahal psm tak siap lagi ni) sebabnya macam ni tau, sejak menjak ni, saya selalu je terdedah dengan topik cinta. ehem! suke le tu... nak habis belajar lah kononya..maka topik ini sangat-sangat hangat di perkatakan.. 

cop2..siapa rasa diri beliau cukup matang, baca sampai disini sahaja..kerana ayat dibawah, tidak sesuai dibaca oleh golongan seperti anda.. ;)

kemudian, saya tertanya-tanya sendiri.. "cinta".. cinta tu macam mana ek? rasa yang macam mana? ( ok. mase ni, siyes macam tak tau cinta tu apa..) Dan kemudiannya membawa diri berfikir sejenak apakah definisi cinta bagi saya.. rumit lagi menyulitkan.. sampai tertaip kat blog..haa.. poyooossssssss sangat...



Definisi cinta oleh atul kiena:

" cinta tu macam.. ada pelangi kat belakang kita"
macam mana tu kan? dia macam kalau hujan, lepas tu panas lepas tu ade pelangi..haa..camtu la..kuang3.. macam bila sedih, kemudian kesedihan hilang, kemudian datang kebahagiaan.. campur-campur aduk macam tu.. (ok macam tak faham..) ==''



so..sebenarnya faridatul, cinta ni macam mana?


" cinta tu macam..kalau dia tak ada, kita jadi susah hati"
macam orang kata, kalau dia ada kita jadi tenang.. ha! tapi tak juga saya rasa..kengkadang kalau ade pun jadi tak tenang..siap kacau bilau! muahaha.. tapi kita tak boleh kalau dia tak ada..so, biarlah kacau bilau pun, yang penting ada dia.. hehee.. "My Life will Suck without you"



macam tak lengkap kan?


" cinta tu macam.. sayang sangat! sampai nak meletup jantung duk sayang.. "
kira kalau sayang tu..kita akan make sure yang terbaik..baik untuk kita, dan semestinya baik untuk dia.. baik pulak kita definisikan perkara-perkara yang membawa ke syurga.. haa.. complicated tak? tak kan? so..bila cinta, bila sayang, kita akan cuba untuk membuat perkara-perkara yang membawa kita dan dia ke syurga Allah sebab kita tau, perkara-perkara yang membawa ke syurga ini pastilah perkara yang terbaik untuk kita..
(kalau u olls baca perlahan-lahan berualang kali, insyaAllah u olls akan faham ) ^_^



ok...nampak tak mengarutnya definisi cinta saya tu..definisi ketika saya berusia 22 tahun lebih sikit.. definisi cinta antara sesama manusia khususnya.. mungkin boleh di aplikasi pada cinta- cinta yang lain..

mungkin suatu hari nanti, bila saya meningkat dewasa, definisi cinta saya akan berubah lebih matang dan lebih kukuh.. Di tambah pula dengan sejarah dan pengalaman hidup.. ngeee... siapa tahu? 


so kawan-kawan.. teruskan dengan cinta dan cita-cita kalian.. dahulukan yang mana lebih penting.. 
perkaitan anda dan cinta---> Anda sebenarnya lahir atas nama cinta ibu bapa anda, dan itu bermakna anda sangat bernilai.. cuma, berapa besar nilai anda itu, anda sendiri yang tentukan.. (kalau tak faham, baca perlahan-perlahan, berulang kali.. ) heee..




Assalamualaikum...






p/s: cinta tu macam... awak! perfectly imperfect.




Wednesday, May 30, 2012

encik lomo..saya jatuh chenta padamu!


hai3!

entry pendek cenonet arini adalah untuk...
memperkenalkan ini kepada anda..taddaaa....
bukan cookies itu..tetapi camera itu..santek bangat kan?
sekali tengok terus jatuh chenta padanya..mumumumumuuu... 
jadi..apakah lomography ini..?
untuk maklumat lanjut...sila layari inche wikipedia...
haa..senang sikit cerita dari dok membebel panjang lebar.. 

ok...setelah cukup jatuh chenta...saya berharap..
satu hari nanti saya akan memiliki ini..dan..
capture gambar2 tidak ternilai harganya..

pink ini nice juge kan?

kredit to cik Liyana Ali..saye terjumpe ini dalam wall FB beliau..kekiut je! 
akibat semangat yang berkobar2..tetibe je saye terpikir ini..
|
|
|
|
jika saya dah mahir nanti dalam bidang ini..saya berharap untuk menubuhkan group atau syarikat atau ape sahaja yang mampu memperkenalkan saya di dunia photography..dan..saye nak bawak name inilah..
SWEET SERENDIPITY PHOTOGRAPHY...haha..berbelit-belit mak nak manyebut nak ooi!!
sukati i lah..name i..huhee ^__^ 
dan ini juga cantik..comel sekali..dua kali... 
ehhh? ini polaroid..haha..

baik lah..itu sahaje buat mase ini..sekian wassallam...;P



Tuesday, May 22, 2012

ketika wanita menangis ;')

ketahuilah bahawasanya...


ketika wanita menangis,...
bukan bererti dia tidak berusaha menahannya,...
melainkan kerana pertahanannya sudah tidak mampu
lagi membendung air mata...

ketika wanita menangis,...
bukan bererti dia ingin mencari perhatian,...
melainkan kerana hatinya tidak terdaya untuk menanggung kesedihan...

ketika wanita menangis,...
bukan kerana dia ingin dilihat lemah,...
melainkan kerana dia tidak sanggup lagi berpura-pura kuat...

ketika wanita menangis,...
bukan bererti dia ingin membuat orang rasa bersalah,...
melainkan kerana dia sendiri tidak tahu apa yang membuat dia sedih...

ketika wanita menangis,.. .
janganlah engkau menganggap mereka lemah,...
kerana engaku juga yang menyebabkan airmata itu mengalir...

Renung2kanlah duhai adam...Hargailah wanita yang berada di sisimu...Jangan sesekali engkau lukai hatinya..;)




Saturday, May 12, 2012

kerana kamu sayang padaku (because you loved me)

Lagu ini didedikasikan sepenuhnye buat insan tercinte..;)
tiade sorang pun yang lebih layak untuk mendapat lagu ini kecuali kamu... love you bebeyh~!


For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful baby
You're the one who held me up
And never let me fall
You're the one who saw me through, through it all

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'cause you believed
I'm everything I am
Because you loved me 

You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
I'm grateful for each day you gave me
Maybe I don't know that much
But I know this much is true
I was blessed because I was loved by you 

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'cause you believed
I'm everything I am
Because you loved me 

You were always there for me
The tender wind that carried me
The light in the dark shining your love into my life
You've been my inspiration
Through the lies you were the truth

My world is a better place because of you 

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'cause you believed
I'm everything I am
Because you loved me 

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'cause you believed
I'm everything I am
Because you loved me 

I'm everything I am
Because you loved me 

i love u umi and ayah

i was blessed because i was loved by you

Friday, May 11, 2012

boyfriend idaman.. ^__^



p/s: tapi saye tak kesah kalau dye sayang saye..kah.kah.kah ;)



sumber dari: encikmimpi.blogspot.com