aca ne?

cikgu mule berceloteh..cot..cet..cot..cet..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Friday, December 30, 2011

saya mintak maaf~ 30/12/2011

saya mintak maaf..
saya telah mencabuli kamu buat ke due kali nye..
err..ini bukan main2..
hukhuk..

kamu yang menggoda saya..
(baiklah..saye menyalahkan orang lain atas kesilapan sendiri)

saya nak jadi isteri solehah..
huk..saya nak jadi yang terbaik untuk suami saye..
tapi saye dah ter...lanjur..
uuppss..

iye..saye..eerr...saye..
saye yang buat..
bukan kamu..
bukan seperti lelaki2 lain...
saye yang goda kamu..

huuu..saye mintak maaf..
saye lemah..huuu..

saye tak nak buat lagi..


awk...!saya mintak maaf...
ia diluar kawalan..

saya tau saye kurang menunjukkan dengan kata-kata..
lebih kepada perbuatan..

tapi itu tak bagus!
itu bkan ciri wanita solehah..
eeerrr..

saya mintak maaf lagi sekali..
pada kamu...
dan pada suami sebenar saye...

Saturday, December 10, 2011

cek mek molek - 1st time

cerita kurang ayat

mempersembahkan cek mek molek home made pertama kali oleh ahli2 puteri kesidang:
prses pembinaan
proses menggulian dan penggentelan dibuat bersama-sama ahli serumah: cik Hafini Suhana dan cik Noor Hafiza..truly spekin la, memang kami kurang mahir buat benda ni. keledek 1.5 kg diuli dan di bentuk menjadi bulat-bulat memakan masa 1 jam..hehe
over cook? hue3
ini hasil gorengan pertama..digoreng oleh cik adik Nur Atikah.sedikit ranggup.weee~
goreng trip keuda.pastikan kurang garing.nanti keras.
macam bebola emas~!
siap untuk dimakan!
hehehe..macam mane? sedikit pelik dari yang biase..tak kisah! yang penting rase same.inilah penangan kuih cek mek molek yang sukar ditemui di bumi bersejarah ini.makanya terpaksalah beta mengguli ikut acuan beta..hehe..tata~


p/s : sape nak resepi? jangan malu2 mintak..hahahaha ^___^

Tuesday, November 22, 2011

bile stress..terasa nak makan banyak

sebagai seorang pelajar:Adakah anda pernah terasa ingin makan dengan banyaknya bila anda stress?   

ohooiii..tak bagus yer bila selalu begitu..kalau kadang-kadang tak pe lah kan..
tak sabarnye nak makan..! bahana stress melampau :
  • assigment tak berbelah bahagi
  • program tak henti-henti
  • projek tak siap-siap
  • kuliah-tutorial-kuliah-tutorial-kuliah-tutorial-lab-event
  • aA+bB jadi peneman
yummyy..! sedapnyerr.... chicken bolognese spaghetti secret recipe.
teringin sangat nak makan  ni.. meracau-racau dibuatnye..so..lepas je settle sume kerja yang melambak tu..submit je sume assigment, ape lagi..bercanda la kat mane-mane tempat yang di idam-idam tu.
hampir licin! sat lagi habiskan lagi sikit ni..haaa..saye suka! saya suka! (versi mei-mei dalam upin&ipin)
lepas makan spaghetti..kite makan Chicken Cordon Bleu ni plak.. 


walaubagaimanapun..nasihat saya kepada rakan-rakan pelajar..

BERPADA-PADALAH KETIKA MAKAN
BERPADA-PADALAH APABILA BERBELANJA
BERPADA-PADALAH BUAT ASSIGMENT

sesekali saje ye faridatul! kopak duit hang kalau selalu macam ini!

Monday, November 21, 2011

student dan assignment tidak mampu dipisahkan.. -__-

hari ini saya benar-benar ditekan oleh encik assigment yang tidak mampu memjauhkan diri dari hidup seorang yang bergelar pelajar..huu..-_- mengapakah kali ini tekananya benar-benar hebat? haa..sebabnya kami PENAT LAH..

KULIAH-PROGRAM-ASIGNMENT-KULIAH-PROGRAM-ASSIGNMENT-SUBMITION-ASSIGNMENT-PROGRAM-PROGRAM-PRESENTATION-

setuju x? setuju x? huhuu..

sejak masuk sem 5 ni..terasa benar banyaknya assignment...enam subjek tapi assigmentnye duaploh!!!dan..dan..seperti biasa..insan ini memang rajin benar nak buat kerja dan-dan tu jugak kan? (huaaaa!!) sah lah tak!..harus last minute segala-galanya pun..owwhh...bertaubatlah!!!

kononya nak mengamalkan..

LIVE FAST, DIE YOUNG..
(tak ada maknanya dalam bab assigment)
mesti korang tak nak jadi macam ni kan? haha

Jadi, di kesempatan ini..saya dengan ini ingin menyeru agar encik assigment, pergilah jauh2!!!! haha..tak-tak.. sebab kita tak mampu nak suruh assignment tu pergi dari kita.saya menyeru agar kalian janganlah menjadi seperti saya ini..;P awal-awalah buat assigment pun...nanti jangan kelam-kabut sampai nak nangis! sampai tak mampu nak makan tengahari sebab nak kejar submition.. 

hmm..andailah entry ini dibaca oleh anak-anakku 20 tahun akan datang, maka, anak-anak ummi (tetibe) sila tolong jangan yang amat sangat tiru jejak langkah ini yer!

tengahari tadi bertungkus-lumussss untuk menyiapkan assigment subjek consultancy and coaching in enterpreneurship..macam nak gila. sebab ape? sebab submitionnye pada jumaat lalu.. assigment di beri awal sem dolu-dolu lagik..huahuaa.. 

ingat ko hebat sangat nak siapkan sepetik jari? memeng tak lah kan! dengan kelas + program yang tak pernah surut..terlepas tarikh hantar sebab ade program..pastu .tibe-tibe, laptop buat hal mase nak print..(ken not start)... huu..tuhan saje yang tau betapa gundahnya beta. sudahlah lapar sangat..(xbersarapan seperti biasa) wuuu..finally  submit assigment at 3.00 pm monday 21/11/2011.. agagagaa...!! madam...terimalah assignment saye tuh..plis3!!


memang terasa nak buat camgini jer tadik!

namun begitu...segala masalah pasti ada jalan penyelesaiannya..kalau dah banyak kerja tu, buat la sedikit demi sedikit..buat dari awal..baru hidup ceria ok?? hehe..bile  dah due date  pun releks saje..ngeh3~


semoga saye dan anda-anda berubah dari sekarang..tak perlu tunggu esok sebab hari ni pun ade kerje kan? ^__^



lepas submit assignment, boleh makan puas-puas..
terasa macam nak makan banyak je tadi..
tapi tak mampu sebab sepinggan spaghetti meatballs mampu mengenyangkan perut sehingga ke malam..
haii..untunglah laki aku sebab bini dye makan tak banyak..huhu..-_-
(bile nak gemuk nih !)


ok la..sekian dari bonda untuk anaknda.ingat ye..jangan ikut perangai ni..hee~
salam sayang.Assalamualaikum.~




Tuesday, November 15, 2011

menCaRi KekAsiHku



Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani


·٠•●♥Carilah leleki yang mampu menjadi imammu.. Yang menitis air mata melihat kesakitanmu ketika melahirkan zuriatnya. dan lelaki yang membangunkanmu untuk beribadat bersama-sama sepertiga malam. Jika pencarian itu telah engkau temui, jangan lupa untuk berSyukur kepada-Nya. Jadilah permaisuri hatinya, peneman dikala suka dan duka, pengubat rindu dan lara..♥●•♥●•


semoga engkau menjadi begini kekasihku..

Monday, November 7, 2011

si gadis x konfiden ! =__=

 girls : sexy when she is confident..

wuwuwu..

cik atul kiena yang kurang berkeyakinan sejak-menjak ni..
lagi-lagi plak bila dalam hati ada taman..sibuk-sibuk nak tengok gadis cantik-cantik.

mengapakah?

haa..masuk-masuk je sem 5 hari tu, diri tetibe je jadi tak konfiden..
saye dah 21 okeh.tapi muke still tak licin-licin lagi..
dulu-dulu tak plak rase semacam ini
lagi-lagi plak bile awal sem aritu 2 minggu pencuci muke tertinggal!
(haaa..perukah daku mentionkan semuanya disini??)

ok..

disebabkan struktur muka yang memang bersensitif dikala siang mahupun malam
maka, dengan tidak semena-mena muka menjadi seperti gunung berapi..
sob3...



saye nak muke licin berseri-seri!!!!!!!!!


tadi sedih-sedih sensorang bile tengok lisa surihani
haha..agak ngok bila membandingkan muka sendiri dengan si cantik manis itu.
well, x salah kan? har4~ (aku sendiri pun ketawe balik)


walaupun encik itu dah cakap muke saye ok, tapi saye tau dye tipu-tipu je.
cis! berani nak cakap manis-manis tentang saye.


dah la..esok kite cari something yang boleh mengembalikan keyakinanmu si gadis!
hek! ( misi menjaga hati)


jom tido..bye..

Saturday, October 29, 2011

me in silent mode dan petua untuk si hilang suara


"Bismillahirrahmanirrahim"
"In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful"

Assalamualaikum semua. di hari sabtu yang damai dengan hujan tak menentu ini maka genaplah 4 hari saye tidak mempunyai suara..hur3..dalam pada yang sama laptop dan handphone w890i saje yang bertindak sebagai medium komunikasi sepenuh masa saye..kesian3..

mengapa tiada suara? haa..sebenarnya saye sendiri pun tak tau kenapa..mungkin Allah nak suruh rase macam mane perasaan orang bisu..atau pun Allah nak bagi suare saye rehat beberapa hari kott..(tu lah, asyik bercakap je kejenye..hee) ape2 pun, kita haruslah berfikiran positif okeh.. ^__^

tapi mungkin juga kerana kerap minum ais! (tak mungkin..tak mungkin) mungkin juga keran cuaca terlalu panas ! (ermm..boleh juga) atau mungkin kerana berjangkit! (ehh..xde suare boleh plak berjangkit ng orang kan..dush~!)

dan..dan..dalam masa 3 hari ni juga saya dah mula mengamalkan petua-petua tradisional..har3... unbelievable! walau bagaimanapun, penyakit sakit tekak dan hilang suara ni memang kerap terjadi pada diri saye..seingatnya dari darjah 5 kot..yeah..~ darjah 5 sebab saye kene ejek kaw2 ngan abang2 kat kampung..cess..tidak mahu ingat itu lagi..-__-

JOM TENGOK APA PETUA YANG SAYA AMALKAN NI..(^__^)

1. ASAM JAWA (pulihkan suara serak) -petua dari nenek aishah..nenek cantik saya-
 apa yang anda perlu hanyalah membersihkan sedikit asam jawe tu (kalau yang dalam peket) kemudian, ramaskan bersma air suam..kalau nak manis sikit, letak lah sikit gula batu tak pun letak madu..ha..madu kan penawar banyak penyakit..


               
air asam jawa
                   

gula batu


tapi orang cakap minum air asam jawe ni pun boleh untuk dapatkan suare yang merdu..wee.. (muke berseri-seri..) pasni kalau suare saye terlebih merdu tu..dah boleh jeles dah..hehe..

2. KEMBANG SEMANGKUK (sakit tekak) -petua dari farahana..artis universiti saye..ngee-
ha..yang ni memang mangkuk semangkuknya.. amik air panas.letak dalam mangkuk..sebab name biji ni kembang seMANGKUK kan..kalau xmangkuk, cawan pun boleh..kemudian masukan kembang semangkuk tu sebiji atau 2 atau nak extra, letak la 9 biji pun..hehe..selepas itu,  biarkan kembang semangkuk tu semalaman.(errmm..saye tak tunggu pun sampai semalaman, lepas kembang tu terus je minum). nanti bila dah kembang biji kembang semamngkuk tu, boleh la minum airnya.. kalau nak manis sikit, campur la dengan gula batu atau madu jugak.. tapi gula pasir tak digalakkan, sebabnya ape ye? saye pun tak tau..huhu..


kembang semangkuk yang asli
kembang semangkuk yang sudah kembang
          

3. KAPUR SIREH (batuk)-yang ini pula petua dari big bro saya a.ka. inche scapex
katenye letakan sedikit kapur sireh di dalam magkuk, kemudian perahkan sedikit limau niis..gaulkan kedua2 ramuan dan sapukan di bahagian leher or tekak..(tekak kat dalam kan..huhu)..InsyaAllah..ok..

kapur sireh


Disini saya juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih saya pada dua orang insan yang membelikan saya segala keperluan petua2 ini..sepeket strepsils, sepeket asam jawa, sepeket gula batu dan sepeket kembang semangkuk dari TMA..2 jam kemudian datang pula sepeket lagi asam jawa, seketul gula batu, seplastik kembang semangkuk (memang banyak kot) , sebekas kapur sireh, dan seplastik juga limau kasturi dari encik scapex..huhu..tq ika sbb temankan cik scapex dan tunjuk jalan..wink

Terima kasih jga pada rumate2 saya yang terpaksa membaca segala isi hati saya sama ada di laptop, di kertas atau di phone.haha..kelakar sungguh la lemon, rina and mak ni..tak lupa juga pada nenek saye, fara dan mak encik scapex..juga ibu bapa saya yang mendoakan kesejahteraan saye..^__^

semoga pulihlah suara ku ini ya Allah..amiinn.


suare cuti! sila jangan call..tq



Friday, October 21, 2011

bila kitorang gile dan terase nak amik gambar pun macam orang gile.

Akibat mengalami stress terlampau disebabkan oleh presentation BUSINESS PLAN yang bakal dibentangkan maka...inilah hasilnya:

gambar 1: kebajetan terserlah untuk membuat gambar teramat formal lah kiranya
gambar 2: kene marah ngan dorang sebab tak mengikut arahan
gambar 3: snap kali kedua agar semua orang pun buat gaya sama ( huduhnye jari!)
gambar 4: keluarga bahagia sangat....^________^
korang tak payah komen.setuju aje bile saye cakap yang gambar ni kuit bangat! (sukati aku laaa)

terima kasih kepada ahli kumpulan merangkap ahli rumah dan bilik tidur..hidup ngan korang ni memang jadi dirik sendiri semedang! terserlah ke NGOK2 kan korang dan aku terutamanya..haha..i loike~!!

Thursday, October 20, 2011

kuku oh kuku


Bismillahirahmanirrahim..
hari ini ini bukan belog saya .blogspot.com nak berkongsi sedikit info yang di ambil dari kawan-kawan alam maya..jom kite tengok apa cerita tentang kuku ni..

Zaman sekarang ni macam-macam fesyen, macam-macam trend..kadang-kadang kita tak sedar pun yang kita dah melanggar hukum-hakam dan mengenepikan sunnah Nabi Muhammad S.A.W.. 



-copy paste from somewhere-

Dikatakan bahawa menyimpan sebatang jari kuku yang panjang, dosanya sama seperti memelihara sekandang babi !!!! ..oppss khinzir lembut sikit , jika kesemua jejari kita menyimpan kuku yang panjang.... bayangkanlah dosa yang telah kita tanggung untuk kesemua babi-babi tersebut..... potonglah kuku anda. ^__^

The Truth Jangan ada niat simpan kuku panjang , walaupun hanya 1 mm atau pun hanya jari kelingking. Bagi orang Islam adalah tidak sesuai berkuku panjang atas apa alasan sekalipun kerana ia tidak membayangkan kesucian dan ia juga bukan budaya kita apatah lagi menggunakan tangan untuk beristinjak. 

Orang Melayu yang berkuku panjang biasanya mempunyai anak yang bodoh atau pun degil dan suka buat onar sebab diberi makan bahan kotor yang berada di kuku jari emaknya semasa menyediakan makanan seperti memerah santan kelapa, buat cokodok pisang, uli tepong, dll. Apa ilmu pun yang di ajar pun tak akan boleh diterima masuk ke dalam kepala. Percayalah.

Untuk yang bujang beringat lah. Kalau hendak cari pasangan dan mahu anak yang pandai dan mendengar kata pilihlah wanita atau lelaki yang sentiasa berkuku pendek. Insya-Allah. Additional info Kuku panjang mempunyai sejenis kuman seperti yang terdapat dalam najis manusia, iaitu E-Coli. Kuman tersebut tidak akan hilang walaupun kita mencuci tangan dengan sabun. Oleh itu, sentiasalah berkuku pendek untuk kesihatan dan kebersihan diri sendiri. Ini tak termasuk korek taik hidung, telinga dan sewaktu dengannya.. 

Nasihat Nabi Muhammad Saw. kepada Saidina Ali kwj. sesudah bernikah dengan Siti Fatimah iaitu anakanda kesayangan , Nabi Muhammad Saw. berpesan kepada Saidina Ali iaitu kalau memakai cincin pakailah di jari :
1] jari manis 
2] jari kelingking (anak jari) 


dan jangan memakai pada jari:
 1] jari tengah 
2] jari telunjuk Nabi Muhammad saw. melarang kerana memakai cincin pada jari telunjuk dan jari tengah adalah meniru cara berhias kaum yang dilaknat oleh Allah iaitu kaum yang derhaka di zaman Nabi Lut a.s. 

Perhatian Cara memakai cincin adalah termasuk lelaki atau pun perempuan. p/s: saudara dan saudari, sila nasihatkan kawan-kawan dan juga saudara-mara ataupun anak-anak tentang kaedah yang betul untuk berhias di dalam syariat Islam, kalau tidak sia-sia saja kita mendapat laknat dari Allah Swt. Nabi saw. memakai cincin dan kalau kita memakai cincin dengan niat mengikut sunnah Nabi saw. senang je kita dapat pahala. 


Adapun tentang jari mana yang hendak didahulukan ketika memotong kuku, al-Imam Ibn Hajar al-'Asqalani (10/345) menyebut:

Maksudnya: "Tidak thabit dalam tertib jari-jari ketika memotong kuku sesuatu hadithpun... Ibn Daqiq al-'Ied telah mengingkari bentuk (memotong kuku) yang telah disebut oleh al-Ghazali dan orang yang mengikutnya, dengan berkata: "Semua cara-cara itu tidak ada asalnya, dan untuk mengatakan ia suatu yang digalakkan, ianya suatu yang tidak ada dalilnya, ia merupakan suatu yang tercela di sisiku, sekiranya seseorang menggambarkan, cara memotong kuku dimulakan dengan jari telunjuk tangan kanan disebabkan kemuliaannya, maka jari-jari yang lain, dia tidak akan dapat menentukannya dengan cara itu. 


Ya! memulakan dengan yang kanan samaada tangan ataupun kaki itu ada asalnya, kerana Nabi S.A.W. suka memulakan sesuatu dengan sebelah kanan.")) wallahu a'lam.

Wednesday, October 5, 2011

geng Bas SeKoLah berBuka Puasa Di KFC

ok..sebab cerita ni dah berkulat-kulat makanya dengan tak sengaja saya pun dah terlupa tarikh hari kejadian. jadi, kite wat ayat senang:

 dalam pertengahan Ramadhan yang lalu, akhirnya dapat jugaklah kitorang mengumpulkan sebahagian kanak-kanak Geng Bas Sekolah batch 03-07 smk tun perak. (siap mention ek?) ekceli, jumlah kami ni 10 helai kesemuanya, tapi 4, 5 kerat ni jelah yang mampu dikutip..jom tingok...

ayu lat2 & intan k*tok. (hehe)

nonis & si itik (haha)

siti ang sa -zack (hik!)

setelah berkurun kitorang tak hang out sesame, jadi inilah saja masa yang tinggal sebelum masing-masing masuk kelas balik, kerje, paktikal dan lain-lain. well akibat kecanggihan arus modanisasi yang melampau2 jadi kitorang contact thru faceBOok je lah kan. Lastly, dari nak makan kat macam-macam tempat, KFC jugaklah yang paling mudahnye pun..hee~


macam biase, perjumpaan kat mane-mane pun pasti kecoh pasti havoc dengan kehadiran kitorang. dengan kerenah ayu ngan intan yang mengarut2, dengan zack yang ketawe ke nangis ke same je kuar air mate, dengan nonis yang paling sopan disitu dan akulah yang paling..err..paling.. baik! teeettt~


inilah juadah berbuka saya..eerr..hape ntah namenye ini..O.R chicken with blackpepper.. eehh? ade ke name cmni ek? belsah je lah..haha..yang penting yummmyy!

kemudian set dinner nonis dengan dua ketul ayam besar..oo..kenyang sekali.. 2 kali dah tak kenyang dah..

ini pulak makan dak lat-lat. sangat kebaratan betul siap makan hamburger je ni pun. alahai..xsempat nak rase sikit pun, sume dye dah habiskan..huhu

kemudian, dessert le plak.khelaasss gitu, buke2 puase je makan eskrim..haha..korang mampu? aku xmampu weyh, meragam perut..huwahuwa..

dalam banyak-banyak, si gadis melayu terakhir ni tetap nak nasi jugak. KFC tetapKFC jugak, nasi tak leh tinggal..haha.kiut-kiut je zack ni..pastu makan tak habis plak kan..intan jugak yang jdik MPJ.. toiinnggg!

kak aja.ayu.intan.zack.nonis.cik atul kiena (yg last pling lorat..hew3)

sume orang pun dah macam kene penyakit kuning je ni kan..hoho..maafkan ambe..tersalah setting le plak..adeyh2.. neway, kitorang masih lagi cun kan? hohoh..(gilak perasan!)

dalam kemeriahan ini, terdapat dua orang tetamukhas ni tau..traadaaa.. kak hajar dengan kak syida. mereka ni guru praktikal dekat SKAB..haha, ape kene mengenenye mereka dengan kami ek?


--tak nak bagitauuuuuu--

kuih bingke nenek + kurma
hahaa..adakah benda alah ni di KFC..opkos lah tak..ini siap bawak bekal dari rumah..sape punye keje lah ni kan? hahaha.. (gile! jangan nak kutuk, ni keje aku lah ni..heee)



walaupun dye nampak macam sedap dan menyelerakan...tapi dye..memang sedaplah weyh! sampai tak habis makan..dah kenyang sangat pun.. gile barak..siap jagung bagai..hur3~


okeyh...inilah gadis sweet yang gambarnya belum terdapat lagi sedari tadi..trang tang tang..kakkkk syida.. TQ kak, amikan pic kitorang...


disebabkan keriuhan kitorang yang tak boleh ditahan-tahan, kitorang pun tak sedar weyh ada family belakang kitorang yang celebrate besday anak dye..haha..ampunkan kami..makcik tu siap bagi kek lagi kat kitorang..alalala..bestnye dapat kek freeeeeee~~~


Friday, August 26, 2011

Doa buka puasa bila berbuka bersama geng berLima Ku

"Bismillahirrahmanirrahim"
"In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful"


Puasa kali ni tidak seperti tahun lepas. kalau tahun lalu, banyak menghabiskan detik-detik berpuasa bersama housemate terchenta ku yang gilak2..kali ni semuanya berpusat di rumah sendirik sahaje..tapi dalam busy2 dengan puase dan amalan2 di sepanjang bulan puasa tu, saye sempat juga bertemu geng berlima kesayangan sangat tuh untuk berbuka bersama.


Maka, atas cadangan yang dipersetujui sebulat suara, kami pun berbuka lah disini..dimane ni? haa..somewhere in Melaka la..^__^

doa buka puasa

haa..specialist kat tempat ni adalah makanan2nya yang western sangat pun..lalallaa..
lamd chop favorite apiz and deris

chicken chop favorite kami yang tak makan kambing..hek
ini adalah makanan yang terkene penyakit kuning akibat salah setting camera..harap di maafkan..yg penting makanan ini sedap..hee~

echa-deris-apiz-anis(bukan geng berlima..hehe)


walaubagaimanapun, kedatangan kami tak lengkap tanpa cik mokche..huhu..
dia terpaksa menghadirkan diri ke hospital kerana datuknya kurang sihat.
its ok..xlengkap pun xpe lah, janji dapat berbuke puase malam tu..hoho.

sebelum balik, sempatlah bergambar di "the Windmill station"  Melaka Raya

jom tarawih!
sekian..ini sahaja coretan selepas berbuka..

Wednesday, August 24, 2011

berBuka bersama ahli baru Puteri Kesidang di Rumah Makan Puteri Ledang

19 ogos: balik sekolah terus ke kesidang dengan baju kurung bagai

untuk memendekkan cerita, kami dalam proses mendapatkan kunci rumah sewe bagi meneruskan lagi kehidupan kami di kota melaka ini..

kononya nak bersihkan rumah bagai..last2 habuk pun tarak..lepas je azan maghrib,makan sikit, solat, pastu kitorg terus ke kedai makan..haha..nak cerita tentang makan je pun kan!

kuya-lemon-me-mak-ayuni-dila-aja
kami memilih untuk menyempurnakan buka puasa di RUMAH MAKAN PUTERI LEDANG.. 
haa, kat mane lokasinya, korang kene datang melaka dulu..hehe.. dekat trafic light jj AEON yg baru yang besar sangat tu pun, ha..kat situ lah tempatnye..tapi at last kitorang panggil kedai tu dengan name kedai IKAN MASIN..huh..jauh sekali namenye..

mak n ayuni
fiza a.ka mak saya membawa teman seperjuangannye..si ayuni..dye pun sme otak mcm mak jugak..haha..xnak komen lebih2..

dila n aja

cik dila yang memang dah tak duduk serumah ngan kitorang lagi..sebab rumah dye betul2 je depan rumah kitorang..tapi kene lintas jalan la..haha..bye2 cik dila..


kat RUMAH MAKAN PUTERI LEDANG ni (macaam promote le plak) ni biase-biase saje.cume dekorasinya agak baik..ade western food dan asam pedas..speciality dye le kot..ade surau lagi dan juga toilet (heh!) kemudian, view menghadap jj..tu je lah..kat order list dye siap ade kate2 dari hang tuah, puteri gunung ledang dengan sultan mahmud bagai..hahaa..klasik sangat ayat itu..

tapi kene take note ini..serius sangat saya bukan nak mengutuk..entry ini di post setelah saya pergi kedai ni lebih 3 kali..servis dye tetap lambat..haigoo...makan best macam mane pun kalau lambat, perut meragam kot..saye survey kat internet pun orang cakap benda yang same..kalau anda ahli rumah makan puteri ledang ni, saye harap anda ambil ini sebagai kritikan membina..chill bebeh~

lemon.me.mak
inilah muka yang bakal tinggal serumah dan sebilik..harrr ruu bii rruu la gamaknye..


sambung balik kenpa kitorang decide nak panggil kedai ni "warung ikan masin" sebabnye, kedai ni ade buat decoration yang ade air2 macam tu lah..ade kolam yang letak ikan besar dalam tu..ikan toman kot..sampai sekarang pun masih xtau ape name ikan tu..tapi tetap xde kne mengene ngannikan masin kan? hrrmmm.. xpayah pikir lah..idea dorang ni bukan betul sangat pun
 (gune perkataan dorang sebab xmau libatkan diri sendiri)


kenape ntah buat muke macam ni..buruk le plak bile tengok balik..huhu


ini kuya..adik lemon..dye sangat teruja melihat lampu kelip2 yang dekat lantai sehingga berlari-lari mengejarnya..ooo kanak-kanak..


ini pula aja..adik dila..dye 1st time datang sini same macam kitorang, so dye nak mengabadikan gambarnya di kameraku..hehe


makanan kat sini boleh tahan la sedapnye..tapi air dye manis banyak..so, kene pesan awal2 nak air suam supaya cairkan air tu..bayaran plak..errmm..biase2 je..standard la kalau duduk melaka..alangkah baiknya kalau ade student price..huuu -___-


haa..nampak pagar tu kan? kat bawah tu lah terletaknye ikan besar tu..tapi gambar ikan xdapat amik sebab air keroh..kamera xberapa canggih nak amik gambar macam tu..huhuu


pintu utama RUMAH MAKAN PUTERI LEDANG


dan kami pun bergambar lah sebelum balik..bye2~~